• Nincsenek termékek a kosárban.
24-1

Nem véletlenül jöttünk erre a Földre, nem a körülmények játéka a generációs vonal, ahová érkeztünk, s tudjuk, „Isten nem szerencsejátékos” – azaz szándék rejlik amögött, milyen genetikai készlet fogadott be bennünket.
Adj magadnak egy kis ajándékot, egy meglepetést Karácsonyra. Húzódj el kissé a mindennapok zűrzavarából, a zizegő várostól, a feszült családtól, frusztráló világodtól.
Menj kissé távolabb. Ülj bele kedvenc karosszékedbe, avagy a földön egy párnára, tekerj magad köré puha takarót, dédelgetve ezzel is testedet-lelkedet. Lazítsd el magad. Hunyd be a szemed.
Idézd föl a helyzetet, amibe megérkeztél sok-sok évvel ezelőtt. Lásd mindazokat, akik ahhoz a családi térhez tartoztak, melybe le-indultál. Anya, apa, a nagyszülők, testvér, nagynénik, nagybácsik, a kör. Egy család. Egy közösség, bármvel terhelt is. Lásd őket. Úgy lásd őket, mint embert. Mint nőt és férfit, mint gyermeket. Ne hagyd, hogy beszínezze, elszínezze a képet mindaz, ami később rárakódott. Azt lásd, ami akkor volt. Azt lásd, aki akkor volt. A férfit, aki fiatalabb volt, mint most te, lehet, hogy annál is fiatalabb, mint féltve-óvott kicsi fiad, akiről el sem tudnád képzelni, hogy család terhe nehezedjen rá. Lásd a nőt, aki még szinte kislány.
Lásd, milyen helyzetben voltak, amikor kinyitották a szívüket, s lehívtak Téged a Földre. És köszönd meg nekik, hogy otthont adtak Neked a szívükben, hogy életük része lettél. Az akkort lásd. És köszönd meg nekik a hívást és a befogadást.
És lásd a vonalat, lásd a generációk sorát. Lásd nagyszüleidet, milyen családból jöttek, mit hoztak és mit adtak tovább. Lásd a még távolabbi generációkat is.
Ahogy nézed őket, lassan feltisztul a lényeg. Látod már, megérted, miért pontosan tőlük érkezett a hívás, és miért választottad őket.
Ez a feladatod helye. Az, amiért lejöttél. A feladat, melyet talán inkarnációkon át megoldatlanul görgettél magad előtt, s most végre úgy tűnik, feloldható. Rátaláltál a vonalra, a legnagyobb tanítás útjára, arra a családra, mely segíthet neked abban, hogy megtaláld végre önmagadat.
Ami nehéz, ami a legnagyobb ellenállást kelti benned, amitől mindig is meg akartál szabadulni, amit a legjobban tagadsz – az a feladat. Ha szegény családba születtél, akkor a kiemelkedés képessége. Ha műveltség hibázott, hát annak a megszerzése. Ha bántottak, akkor az, hogy képes vagy-e megvédeni, megóvni magad. Ha a párkapcsolat volt fájdalommal terhelt, akkor az, hogy Te képes legyél jót megvalósítani…
S azok, akik vártak, ehhez igazodtak. Megadták Neked a feloldáshoz a hátteret, a segítséget, vagy éppen a helyzet nehezítésével az alkalmat arra, hogy dolgozz a feladaton. Egy nehéz apa, vagy egy problémás anya azt nyújtotta neked, ami a leckédhez kell. Köszönd meg nekik.
És Karácsony estéjén gyújts egy gyertyát mindazoknak, akik előtted voltak, akikből lettél, s akiket talán nem is ismerhettél. Köszönd meg nekik mindazt, amit létrehoztak nehéz sorsuk megélése során, és érezd, hogy az időtlen szeretet feléd áramlik a téren át.
dr. Varju Márta